U trendu

Er Srbija u januaru imala 71%vise putnika nego januara 2021.

BEOGRAD – Er Srbija je u januaru prevezla preko 90.000 putnika, što je za 71 odsto više nego u istom mesecu prošle godine, objavila je nacionalna aviokompanija.

Srpski avioprevoznik je u januaru ove godine obavio 1.641 let u redovnom i čarter saobraćaju, preko matičnog aerodroma u Beogradu, kao i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu.

Uprkos jakom uticaju omikron varijante korona virusa, saopštila je Er Srbija, prevezeno je više od 90.000 putnika, što je za 71 odsto više u poređenju sa januarom 2021, koji je takođe bio pogođen zimskim talasom pandemije kovida 19.

„Povećanjem broja prevezenih putnika u januaru za čak 71 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, pokazali smo da smo spremni za snažnu ekspanziju koju očekujemo u narednom periodu. Zabeleženi rezultati, takođe, dokazuju da su naše odluke, kao i naša strategija na pravom putu za koji verujemo da će nam pomoći da u narednim mesecima budemo jači na obostrano zadovoljstvo, nas i naših putnika“, rekao je viši menadžer prodaje u Er Srbiji Boško Rupić.

Srpska nacionalna avio-kompanija je u januaru uspostavila nove linije od javnog interesa sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i aerodroma Morava u Kraljevu, čime je omogućila putnicima iz različitih delova zemlje da stignu do evropskih destinacija u mreži Er Srbije.

Er Srbija je u 2021. godini realizovala za 39 odsto veći obim saobraćaja i prevezla za 83 odsto više putnika u odnosu na 2020. godinu, a tokom januara je prevezeno 53.457 putnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.