U trendu

Filip Moris počeo prodaju IQOS uredjaja u SAD-u

Kompanija Filip Moris je saopštila je danas da je u Sjedinjenim Američkim Državama počela prodaja IQOS-a – elektičnog uredjaja za zagrevanje duvana, a prva radnja otvorena je u Atlanti.

Prvi elektronski uredjaj na bazi tehnologije zagrevanja duvana autorizovala je za prodaju američka Agencija za hranu i lekove (FDA), te samim tim lansiranje tog uredjaja u SAD predstavlja „istorijsku prekretnicu u ponudi novih izbora za pušače“, navodi se u saopštenju kompanije Filip Moris.

Ta kompanija dodala je da FDA pre ovog uredjaja nije autorizovala za prodaju nijedan drugi električni uredjaj na bazi zagrevanja duvana.

Generalni direktor kompanije Filip Moris za jugoistočnu Evropu Aleksandar Jakovljević ocenio je da punoletni pušači „imaju pravo“ na pristup inovativnim alternativama bez duvanskog dima, kao i na „precizne informacije“ o tim proizvodima.

„Uz kombinaciju striktne, ali razumne regulative, stroge procene, veće svesti i regulisanih marketinških aktivnosti, proizvodi bez duvanskog dima mogu da imaju ključnu ulogu u podršci odraslim osobama koje bi inače nastavile da puše cigarete da predju na manje štetne alternative“, izjavio je Jakovljević.

Kompanija će IQOS na američko tržište uvesti na osnovu ekskluzivnog licencnog ugovora sa kompanijom Altria Group, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.