U trendu

Francuske kompanije otvorile vrata za zapošljavanje mladih

BEOGRAD – Francusko-srpska privredna komora organizuje „Francusku nedelju“ sa ciljem promocije francuskog biznisa u Srbiji i predstavljanja kulturnih, edukativnih i poslovnih događaja Francuske, a francuske kompanije otvorile su vrata za zapošljavanje mladih.

Manifestacija „Francuska nedelja“, 10. do sada, otvorena je ove godine pod sloganom „Svetla Pariza na beogradskim ulicama“.

Direktorka Francusko-srpske komore Sanja Ivanić rekla je za RTS da zainteresovani za zaposlenje u 21 francuskoj i srpskoj kompaniji mogu da pronađu informacije na sajtu francuskanedelja.rs i da su najtraženiji poslovi u IT industriji.

„Najrazličitija zanimanja koja su u IT sektoru. Međutim, dosta se traže i ostala tehnička zanimanja. Pre svega, inženjeri i tehnicari, ali i ima i drugih zanimanja. Ponude su zaista raznolike. Kompanije su iz najraznovrsnijih sektora, tako da verujem da će svako pronaći ponešto“, navela je Ivanićeva.

Dodala je da u Srbiji posluje oko 130 francuskih kompanija, što je, kako je ocenila, premalo, kao i da one zapošljavaju između 12.000 i 13.000 ljudi sa tendencijom rasta poslednjih godina.

Dodala je da sledeće nedelje u Srbiju dolazi delegacija francuskog Senata i da će ići i u posetu preduzećima, među njima i Šnajder elektriku u Novom Sadu.

Ona je navela da bilateralna razmena Srbije i Francuske stalno raste.

Govoreći o srpskim kompanijama na francuskom tržištu Sanja Ivanić je rekla da se iz Srbije za Francusku najviše izvoze proizvodi od kaučuka i da je reč o gumama iz Pirota, a da poslednjih godina zabeležen porast od 20 odsto izvoza iz Srbije iz poljoprivredne i prehrambene industrije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.