U trendu

Ko je novi čovek Agrokora? Muzičar i dens pevač na čelu najveće privatne kompanije u Hrvatskoj

Vođenje Agrokora, najveće privatne kompanije u Hrvatskoj, preuzeće Antonio Alvarez III. Naime, u sklopu tzv. standstill ugovora koji je Agrokor potpisao, određena je funkcija ključne osobe za sprovođenje programa stabilizacije Agrokora.

Kako se navodi na službenim stranicama kuće Alvarez & Marsal, Antonio Alvarez III sin je osnivača kompanije Alvarez & Marsal, ujedno i zaslužan za širenje te kompanije na Evropu. Radi se o konsultantskoj kući koja je, između ostalih, vodila i stečaj velike američke banke Lehman Brothers. Kuća Alvarez & Marsal prvenstveno se bavi restrukturiranjem posrnulih kompanija i izgradila je svoju reputaciju radeći na nekima od najvećih stečajeva u istoriji.

Rad kompanije Alvarez & Marsal nije prošao bez kritika. Naime, njihovi konkurenti optužuju ih da tokom restrukturiranja kompanije učestalo pomažu sopstvenim partnerima i povezanim kompanijama, pa su tako za vreme stečaja Lehman Brothersa zajedno sa pravnom kompanijom Weil Gotshal zaradili više od milijarde dolara, zbog čega je stečaj investicijske banke Lehman Brothers proglašen najskupljim u istoriji.

https://www.instagram.com/p/BSTcfMqhdJO/?taken-by=a3worldwide

Antonio Alvarez III rođen je na Filipinima, diplomirao je na Univerzitetu Notr Dam, a MBA je dobio je na prestižnom američkom Univerzitetu Kornel. Tečno govori francuski i engleski, a pasivno italijanski i španski. Ima 25 godina iskustva u radu sa javnim i privatnim kompanijama koje su se našle u problemima, a radio je u velikom broju evropskih zemalja – od Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Italije, Španije i Holandije preko Luksemburga, Švajcarske, Finske, Norveške i Švedske pa sve do Estonije i Rumunije.

U slobodno vreme Antonio Alvarez III bavi se dens muzikom, koju piše i izvodi pod umetničkim imenom A3. Uz muziku rekreativno se bavi i golfom.

https://www.instagram.com/p/BSJ_QCrBN8R/?taken-by=a3worldwide

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.