U trendu

Kompanija Mineko obezbedila dve stipendije za najbolje studente rudarstva

 Britanska kompanija Mineko (Mineco), jedan od najvećih investitora u rudarstvu u Srbiji i regionu, pozvala je danas najbolje studente četvrte godine rudarskog inženjerstva sa fakulteta u Srbiji da se prijave za dve stipendije koje dodeljuje preko Fondacije „Evro za znanje“. 

Fondacija „Evro za znanje“ raspisala je konkurs za dodelu pet studentskih stipendija u iznosu od po 100.000 dinara za školsku 2020/21 godinu, od kojih će dve stipendije, po želji donatora Fondacije – kompanije Mineko, biti dodeljene studentima četvrte godine smera rudarsko inženjerstvo.

Konkurs je otvoren do 5. oktobra, a sve stipendije se dodeljuju nepovratno i isplaćivaće se u deset jednakih rata.

Studenti uz molbu treba da dostave potvrdu o upisanoj godini, sa prosečnom ocenom, kao i dokaze o primanjima roditelja iz poslednja tri meseca, a ukoliko roditelji nisu zaposleni potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje. Takođdj, kandidati mogu dostaviti i dokaze o posebnim priznanjima i nagradama sa takmičenja.

Rezultati konkursa će biti poznati do kraja oktobra 2020. godine. 

U Srbiji je Mineko, sa partnerima, vlasnik rudnika olova i cinka – Rudnika kod Gornjeg Milanovca, Velikog Majdana kod Ljubovije i Bosil-Metala kod Bosilegrada. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.