U trendu

Kovačević (Nova-D2SP): Nova odluka Vlade dodatno je razaranje stočnog fonda u Srbiji

Predsednik Nove stranke – Da se struka pita (D2SP) Vladimir Kovačević izjavio je danas da je nova odluka Vlade Srbije da se ukine carina na uvoz prasadi iz inostranstva, kao mera za saniranje vođenja poreske politike Ministarstva poljoprivrede u stočarstvu, „katastrofalna i da dodatno razara stočni fond“.

„Nova ministarka poljoprivrede očigledno se ne snalazi u merama za otklanjanje posledica razaranja stočnog fonda Srbije od strane bivšeg ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića. Zaista nedostaje milion prasadi u Srbiji. Naša stranka je toliko puta u javnosti to već isticala“, rekao je Kovačević, navodi se u saopštenju.

On je istakao da je, nakon analize Odbora za poljoprivredu Nove D2SP, zaključeno da se odlukom koju je Vlada donela „kratkoročno podilazi potrebama tržišta, a zapravo trajno uništava domaća proizvodnja i individualni proizvođači stoke“.

„To je odluka kontinuiteta loše agrarne politike.U javnosti je inače i poznato da samo kompanije bliske vlasti imaju dozvole za uvoz prasadi. Ovom odlukom da se ukida dosadašnja carina od pet odsto i dodatno ide naruku takvim kompanijama i uvozničkom lobiju“, rekao je Kovačević.

Naglasio je da oslanjanjem na domaće farme i srpske poljoprivrednike postoji progres i da Nova D2SP podržava ubrzavanje i pravičnije dodeljivanje svih subvencija poljoprivrednicima.

„Sa jedne strane imamo digitalizaciju i stalni pritisak Vlade Srbije usmeren ka uzimanju novca od građana, privrednika i poljoprivrednika, a sa druge strane neefikasnost i namernu birokratizaciju ka iscrpljivanju po pitanju predviđenih prihoda od te iste države“, naglasio je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar