U trendu

Kraut: Poseban dan za „Bizerbu“, Valjevo i ceo region

VALJEVO – Vlasnik i izvršni direktor kompanije „Bizerba“ Andreas Kraut rekao je danas da je početak izgradnje pogona za proizvodnju vaga za merenje u Valjevu poseban dan za tu kompaniju, Valjevo i ceo region.

Najavio da je će fabrika u industrijskoj zoni u Valjevu biti završena do kraja godine kada će , kaže, početi proizvodnja vaga namenjenih za izvoz širom sveta.

Kraut je naveo da je ta kompanija u maju prošle godine najavila investiciju u novu proizvodnu lokaciju u Valjevu ističući da je to bio samo početak uspešnog projekta.

„Srećan sam što smo danas na našem zemljištu u Valjevu da proslavimo ovu prekretnicu. Srećni smo i optimistični da ćemo sve predstojeće aktivnosti uspešno završiti“, rekao je Kraut na ceremoniji polaganja kamena temeljca u industrijskoj zoni u Valjevu, kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da su zvaničnom početku izgradnje prethodili obimni i intenzivni pripremni radovi na projektovanju i preciznom planiranju i istakao da to ne bi realizovali bez , podrške svih srpskih institucija i vlasti i bez predstavnika gradske vlasti u Valjevu.

„Ceo projekat i izgradnja nove fabrike predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u našoj kompaniji“, rekao je Kraut.

Naveo je da su radovi na pripremi terena počeli u oktobru prošle godina na prostoru od oko 11.000 kvadratnih metara na kojem će biti izgrađen administrativni, montažni i logistički deo objekta.

„I montažni i logistički deo impresioniraće najnovojim tehnologijama i rešenjima. Novi pogon će i u energetskom smislu biti opremljen najsavremenijim sredstvima“, kazao je Kraut.

Naveo je da je će radovi na izgradnji biti završeni do kraja godine ističući da će to biti zbačajan trenutak i da će omogućiti kompaniji Bizerba da nastavi da raste.

Kraut je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom timu na podršci realizaciji tog projekta, kao i Gradu Valjevo i firmi Termoinženjering, izviđaču pripremnih radova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.