Mihajlović i Čepurin o kreditu i novim poslovima za gradjevinare u Rusiji

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović su danas razgovarali u Beogradu o nastavku ruskog kredita iz kojeg se finansira obnova železnice u Srbiji, i o mogućnosti učešća ruskih kompanija u rekonstrukciji preostalog dela pruge Beograd-Bar.

Postoji još mnogo prostora da se novim projektima proširi ekonomska saradnja Srbije i Rusije koja je u oblasti modernizacije železnice veoma uspešna, zaključeno je na sastanku.

Čepurin je, piše u saopštenju, pohvalio saradnju s Ministarstvom i naglasio da očekuje da se uspešna saradnja nastavi i tokom novog mandata Vlade.

Ministarka Mihajlović je kazala da bi gradjevinske kompanije iz Srbije mogle da se aktivnije uključe u infrastrukturne projekte u Rusiji i da udružene konkurišu za poslove, u čemu će imati podršku njenog ministarstva.

U saopštenju se navodi da su se Mihajlović i Čepurin razmotrili predstojeću posetu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji, zasedanje Medjuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije, i održavanje kulturno-poslovne manifestacije Dani Moskve u Beogradu početkom oktobra.

Razgovarali su i o školovanju u Rusiji studenata Železničkog smera na beogradskom Saobraćajnom fakultetu.

(Beta)

Ostavite komentar