U trendu

PKS uručila nagrade privrednicima Zapadne Bačke

SOMBOR – Na 3. sednici Parlamenta privrednika Zapadnobačkog upravnog okruga danas su svečano uručene nagrade Privredne komore Srbije kompanijama i pojedincima za doprinos razvoju privrede, poslovni uspeh i liderstvo, kao i predstavljeni aktuelni programi Ministarstva privrede i Fonda za razvoj.

Nagrađeni su kompanija „Agriser“ za poseban doprinos razvoju privrede, „Meteor komerc“ nagradom Poslovni uspeh, a za Poslovnog lidera proglašen je vlasnik kompanije „Sinagoga“ Slobodan Lovrić, koji je ujedno dobio i jubilarnu nagradu za rad njegovog preduzeća više od 30 godina.

Jubilarne nagrade dobili su i „Apatin trans“, „Birograf“ iz Apatina, „Šuleks“ i „Signal“ iz Sombora, „Šljivić“ iz Kule i firma „Majs“ iz Odžaka.

Članovima Parlamenta privrednika RPK Sombor predstavljena su raspoloživa sredstva Ministarstva privrede i Razvojnog Fonda, kao i kretanje privrede Zapadnobačkog okruga u prošloj godini.

Privrednicima će na raspolaganju biti bespovratna sredstva Ministarstva privrede namenjena za kupovinu opreme, adaptaciju poslovnog prostora, kao i novac za operativne troškove u početnom periodu poslovanju.

U toku je prijavljivanje na Javni poziv Ministarstva namenjen podsticanju preduzetništva kroz kombinaciju bespovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda za razvoj.

Sednicom je predsedavao predsednik parlamenta privrednika RPK Sombor Predrag Lučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.