U trendu

Počinju glavni radovi na stambenoj zgradi BW Metropolitan

BEOGRAD – Još jedna stambena zgrada u okviru Belgrade Waterfronta, BW Metropolitan, danas je dobila glavnog izvođača radova – konzorcijum Roberts Constructions/Millennium team.

Globalna građevinska kompanija Roberts Constructions, sa impresivnim iskustvom u izgradnji projekata širom Bliskog istoka, Australije i Evrope, zajedno sa kompanijom Millennium Team, radiće na izgradnji 60 metara visoke zgrade na samom ulazu u Belgrade Waterfront, saopštio je Belgrade Waterfront.

BW Metropolitan će se nalaziti u blizini hotela W Belgrade i brendiranih W apartmana, Sava Promenade i Bristol parka, a od Kule Beograd, Galerije Belgrade i BW Parka deliće je samo nekoliko minuta šetnje.

Sa 325 stanova različitih veličina i struktura, podzemnom garažom na dva nivoa, unutrašnjim dvorištem, vrtićem i 24-časovnim video nadzorom, BW Metropolitan budućim stanarima nudi život pun sadržaja u centru grada, sa mnoštvom mogućnosti za rekreaciju i provođenje slobodnog vremena.

Zahvaljujući izuzetnoj lokaciji na samom ulazu u Belgrade Waterfront, na početku Bulevara Vudroa Vilsona, kod novog kružnog toka, BW Metropolitan je odlično povezan sa drugim delovima grada.

Nikola Nedeljković, generalni direktor Belgrade Waterfront-a, izjavio je da su, prilikom izbora mesta za život, među prioritetima obično dobra povezanost sa različitim lokacijama u gradu, poput poslovnih centara, vrtića, škole, ali i sadržaji za slobodno vreme.

„BW Metropolitan je idealan stambeni prostor jer se nalazi u živahnom delu Belgrade Waterfront-a, na samo par minuta šetnje od parka sa rekreativnim sadržajima, kao i blizu Sava Promenade na kojoj se aktivnosti odvijaju tokom cele godine. Izgradnju BW Metropolitana smo sa zadovoljstvom poverili konzorcijumu Roberts Constructions/Millennium Team, kompanijama sa dugogodišnjim iskustvom u projektovanju, dizajnu, infrastrukturi, inženjeringu i izvođenju velikih građevinskih projekata“, rekao je Nedeljković.

BW Metropolitan ima karakterističnu fasadu sa izraženim uglom okrenutim prema kružnom toku. Budući stanari zgrade, koja će imati 17 spratova, uživaće u spektakularnom pogledu ka ušću Save u Dunav i Kalemegdanu, a blizina brojnih kafića, restorana i prodavnica, kao i bujnog zelenila i prostora za šetnju, džoging i vožnju bicikla, odgovaraće različitim životnim stilovima.

„Veliko nam je zadovoljstvo što na srpsko građevinsko tržište ulazimo baš kroz ovako jedinstven i veliki projekat kao što je Belgrade Waterfront i što su predstavnici te kompanije prepoznali naše bogato iskustvo u oblasti građevinarstva. BW Metropolitan će biti izgrađen po najvišim standardima, istim onim po kojima su naši projekti prepoznatljivi širom sveta“, istakao je Grejem Robson, izvršni direktor Roberts Constructions, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.