U trendu

Stamatović: Zašto država nema snage da prenese zemljište za gondolu

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović upitao je večeras državu Srbiju „zašto nema snage ili ne želi“ da na osnovu Rešenja o utvrdjenom javnom interesu Vlade Srbije, prenese zemljište toj opštini radi dobijanja dozvole za izgradnju celokupne trase gondole na Zlatiboru.

Stamatović je u saopštenju naveo da opština Čajetina nije dobila gradjevinsku dozvolu za izgradnju gondole već da je „posle mnogo muke sa državnim institucijama, birokratijom i čekanja“, podnela zahtev za izgradnju poslednje stanice na Torniku.

„Za to smo čekali papire i saglasnosti više od četiri meseca, iako je utvrdjen javni interes i bez obzira na to što su u pitanju samo parcele u korisništvu republičkih javnih preduzeća“, naveo je Stamatović.

On je ocenio da sam zahtev „ne znači i izdatu gradjevinsku dozvolu i početak gradnje“.

„Zahvaljujemo se ministarstvu, ministarki i njenim saradnicima na obaveštenju o procedurama koje odlično poznajemo. Ono što bi bilo bolje razjasniti i nama u opštini Čajetina, našim gradjanima i javnosti Srbije, jeste to zašto nije rešen status državne imovine na preostale četiri faze na trasi gondole“, piše u saopštenju.

Predsednik opštine Čajetina je dodao da je saopštenje Ministarstva gradjevinarstva o prijemu zahteva za dozvolu za izgradnju „decenijske investicije“ za Srbiju „prvi uspeh“ najavljene radne akcije za izgradnju gondole na Zlatiboru.

Stamatović je ranije izjavio da gondola na Zlatiboru treba da ima devet kilometara i da će biti najduža te vrste na svetu.

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture danas je saopštilo da je opština Čajetina podnela zahtev za izdavanje gradjevinske dozvole za izgradnju gondole na Zlatiboru i pozdravila ovaj potez opštine navodeći da podržava projekat, ali uz poštovanje zakonske procedure.

Povezane vesti:
Čajetina zatražila dozvolu za gradnju gondole
‘Podržavamo gradnju gondole, ali mora po zakonu’
Stamatović: Radna akcija za izgradnju gondole na Zlatiboru
Stamatović o radnoj akciji, kandidaturi, premijerovom bratu…
Beta Live intervju sa Milanom Stamatovićem
Poziv na radnu akciju kao način borbe sa opstrukcijom države

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.