U trendu

Vojvodina sledeće tri godine domaćin Regionalnog biznis foruma

NOVI SAD – Vojvodina će u naredne tri godine biti domaćin Regionalnog biznis foruma, koji je u septembru ove godine prvi put veoma uspešno organizovan u Novom Sadu, a u saradnji sa AER-om i paraleno sa održavanjem Jesenjeg plenarnog zasedanja AER-a.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i njen potpredsednik Damir Zobenica, naime, prihvatili su takvu inicijativu na sastanku Biroa Skupštine evropskih regija (AER) i Izvršnog odbora ove najuticajnije mreže evropskih regiona, a Zobenica ocenio je da to svedoči o istrajnoj nameri Vojvodine da članstvo u AER-u iskoristi za postizanje konkretnih rezultata i benefita za svoje građane.

Zobenica, koji je i potpredsednik Skupštine evropskih regija zadužen za međuregionalnu diplomatiju, istakao da će istim intenzitetom nastojati da i u narednom periodu domaće kompanije i privrednike povežu sa privrednicima iz različitih evropskih regiona.

On je podsetio da je na prvom Regionalnom biznis forumu učestvovalo više od 140 privrednih subjekata iz 16 zemalja, da je održano 90 „BtoB“ sastanaka, te da su Vojvodina, ali i drugi regioni, iskoristili šansu da predstave svoje investicione i privredne potencijale.

„Uvereni smo u to da ćemo daljom organizacijom Regionalnog biznis foruma nastaviti da produbljujemo odnose sa partnerskim regijama iz AER-a, da ćemo nastaviti da stvaramo nove mogućnosti privredne saradnje i privrednih veza i predstavljamo i promovišemo našu zemlju u najboljem mogućem svetlu“, naveo je Zobenica.

AER je najveća nezavisna mreža regiona u Evropi koja je osnovana 1985. godine i okuplja više od 150 regiona iz 30 zemalja, uključujući i 15 međunarodnih organizacija.

Vojvodina je punopravani član ove organizacije od 2002. godine i za to vreme stekla je veliki ugled svojim aktivnim učešćem u kreiranju i realizaciji različitih programa i projekata AER-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.