Za najbolje biznis ideje iz regiona milion evra

Nemački investitori su za najbolje biznis ideje u regionu obezbedili podršku od milion evra, objavljeno je danas na konferenciji u Beogradu “Catch Pitch Challenge 2016”.

Prijavljeno je 800 projekata iz 32 zemlje koji će investitorima biti predstavljeni do 29. septembra u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, gde se održava konferencija.

Iz Srbije je stigalo najviše poslovnih ideja, zatim Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Rumunije i Grčke, a uglavnom su iz IT sektora, usluga i razvoja biznisa, poljoprivrede i prirodnih resursa, kao i zdravstva.

Nemački ambasador Aksel Ditman rekao je na otvaranju konferencije da je za razvoj srpske ekonomije ključan održiv razvoj i da na tome od 2000. godine zajednički rade Srbija i Nemačka.

On je podsetio da u Srbiji posluje više od 300 nemačkih investitora koji su otvorili više od 30.000 radnih mesta.

“Važno je da uspešni budu ne samo strani investitori, već i da se podrži razvoj malih biznisa u Srbiji”, rekao je Ditman.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež obećao je podršku PKS-a početnicima u biznisu i dodao da je potpuno očekivano da je najveći broj prijavljenih iz oblasti IT tehnologija i poljoprivrde jer su to poslovi budućnosti u celom regionu.

“Srbija vidi budućnost u mladima i novim industrijama, pa je rezultat ovog konkursa više nego pozitivan jer najviše projekata dolazi iz Srbije”, istakao je Čadež i dodao da je prošlo vreme tradicionalne privrede.

(Beta)

Ostavite komentar