U trendu

Zlatibor na Sarajevskom festivalu turizma predstavlja i gondolu

Na Sarajevskom festivalu turizma od 19. do 21. oktobra Zlatibor će, u okviru svojih potencijala, predstaviti i javno preduzeće Gold gondolu koje gradi panoramsku žičaru i upravljaće njenim poslovanjem, saopštila je danas ta kompanija.

Na festivalu u okviru koga će se održati 39. Medjunarodni sajam turizma i 6. Medjunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i keteringa posetioci zlatiborskog štanda moći će, kako se navodi, kroz igru da upoznaju najdužu gondolu na svetu kao i da se takmiče na Facebooku za simbolične nagrade.

Dodaje se da će gondola vazdušnom trasom dugom devet kilometara povezati centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera i turistima će omogućiti panoramsko razgledanje te planine.

Posetioce će prevoziti 55 kabina koje poseduju držače za skije.

U saradnji sa kompanijom Pomagalski, kako se navodi, instalacija gondola je uradjena u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine i naporima opštine Čajetina da postane prva ekološka opština u Srbiji.

„Projekat Gold gondola Zlatibor je od izuzetnog značaja za raznovrsnost turističke ponude te planine i Srbije“, rekla je direktorka JP Gold gondola Bojana Božanić.

Dodala je da je izgradnja žičare najznačajniji turistički projekat opštine Čajetina u poslednjih 100 godina koji će doprineti ostvarenju dugoročnog cilja.

„Plan nam je da u narednih deset godina Zlatibor i okolinu poseti milion turista godišnje i ostvare 10 miliona noćenja“, rekla je Božanić.

Dodala je da izgradnju žičare finansira isključivo opština Čajetina i da je vrednost objekta 13 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.