Britanska manekena oteta u Milanu: Držali je zarobljenu sedam dana i prodavali putem interneta

Britanska manekenka oteta je u Milanu, a potom „prodavana“ putem aukcije na ilegalnim internet mrežama, objavila je italijanska policija.

Dvadesetogodišnjakinja čiji identitet nije objavljen, bila je zarobljena sedam dana i drogirana ketaminom. Otmičar je identifikovan kao Lukas Herba (30), rodom iz Poljske sa britanskim državljanstvom. On je hteo da proda manekenku putem interneta za 300.000 evra, ali u valuti bitkoin.

Manekenku je namamio u industrijski deo blizu glavne stanice obećavši joj snimanje, a potom je drogirao, stavio lisice i stavio u kofer. Ubacio je u gepek i odvezao na jug Milana, a potom je odvedena na farmu u blizini Turina.

Herba je rekao policajcima kako je imao seks s njom, a utvrđuje se da li je reč o silovanju ili seksu uz pristanak. Tražio je od nje 50.000 evra da je oslobodi i pretio joj da će je ubiti ako ode u policiju. Vlasti su kazale kako su otmičari hteli da je oslobode jer je majka dvogodišnjeg deteta, a njihova pravila su da ne otimaju majke.

Herba je priznao sve, a istražitelji tragaju za njegovim saradnicima jer je manekenka rekla da su je napale dve osobe. Povezan je sa kriminalnom organizacijom „Black Death“ koja radi na ilegalnim mrežama poznatim kao darknet. Radi sa hemikalijama i otrovima.

Manekenka je stigla u Milan 11. jula nakon čega je odmah oteta. Istražitelji su rekli da je otmica bila vrlo dobro organizovana. Za slučaj su saznali preko ženinog agenta kog su takođe kontaktirali i tražili novac. Policija je dugo pratila Herbu i otkrila njegov stan iz kog je oduzela kompjuter, mobilni, fotografije i ostale stvari, prenose mediji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike