U trendu

Centar: DosadaĆĄnji susreti dece i oca proticali bez incidenata

Gradski centar za socijalni rad Beograda u saopĆĄtenju povodom jučeraĆĄnje tragedije kada je muĆŸ kamenom ubio ĆŸenu u prostorijama Centra u Novom Beogradu, tvrdi da je ta porodica u evidenciji ustanove od 2010. upravo zbog nasilja, ali i da je Centar radio u skladu sa ovlaơćenjima, a da su dosadaĆĄnji susreti oca i dece proticali bez incidenata.

Nakon tragedije koja se juče dogodila, Centar je saopĆĄtio da je otac dece L. M. od 2010. imao uslovnu kaznu od tri godine zbog nasilja u porodici, te da je Gradski centar za socijalni rad u Beogradu 2015. pokrenuo postupak traĆŸeći da sud donese meru zaĆĄtite od nasilja u porodici.

Ta je mera trajala do kraja marta ove godine, a Centar navodi i da je zbog nasilnog ponaơanja u odnosu na maloletno dete 2015. protiv oca pokrenut krivični postupak kada mu je određena kazna zatvora od dve godine, koja je trebalo da traje do juna ove godine, ali je on puơten dva meseca ranije.

Nakon toga, navode u Centru, troje maloletne dece povereno je majci, a s ocem su se viđala u prostorijama Centra za socijalni rad i uz prirustvo stručnog lica.

I juče je takav susret dece s ocem protekao „u najboljem redu i bez ikakvih incidenata u skladu sa privremenom merom suda“, navodi se u saopĆĄtenju, uz najbaranje kako sve zakon reguliĆĄe odnose deteta s roditeljem s kojim ne ĆŸive.

Iz Centra poručuju i da će oni „nastaviti da preduzimaju sve mere iz svoje nadleĆŸnosti u odnosu na maloletnu decu tragično nastradale O. L, te napominju da je nadleĆŸno ministarstvo trenutno obavlja nadzor nad stručnim radom Odeljenja Novi Beograd.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.