U trendu

Dok je tukao Srbina uzvikivao “Alahu akbar”

U incidentu koji se dogodio sinoć u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice napadač koji je tukao Srbina uzvikivao je “Alahu akbar”.

Bojana Staletovića (31) fizički su napali petorica maskiranih napadača koji su kod sebe imali palice, ali i pištolj.

“Bilo je to kasno sinoć, nakon što su se dogodili ranije incidenti u Mitrovici za koje nisam ni znao. Vraćao sam se kući pošto živim u Bošnjačkoj mahali i napala me grupa od pet mladića, po glasovima bih rekao da su imali oko dvadesetak godina”, rekao je Staletović.

Staletović je kazao da je jedan od napadača potegao pištolj na njega, a da su ga ostali tukli, udarali bejzbol palicama. U incidentu je zadobio povredu glave i ruke i kaže da su napadači imali na glavama fantomke.

“Jeste, ja sam uspeo da skinem fantomku jednom od njih i prepoznao sam ga, pošto ga često viđam po Bošnjačkoj mahali. On je uzvikivao “Alahu akbar. To je samo još jedna provokacija sa njihove strane”, rekao je Staletović.

Staletoviću je nakon povrede pomoć ukazana u Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je ranije danas Tanjugu da se incident dogodio oko 23.20 i da kosovska policija traga za jednim Albancem koji je identifikovan i osumnjičen za ovaj napad.

Ovo je drugi incident koji se dogodio sinoć u Kosovskoj Mitrovici, prethodno je u severnom delu Kosovske Mitrovice sinoć oko 22 sata oštećeno jedno putničko vozilo.

Bojić je rekao da su ukupno priveli šest osumnjičenih mladića albanske nacionalnosti koji se terete za uništavanje pokretne imovine i zbog sumnje da su pokušali da izazovu nerede.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je grupa Albanaca došla u severni deo Mitrovice iz pravca Bošnjačke mahale, da su neki od njih imali palice, da su provocirali Srbe i koristili kamenice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.