U trendu

Obustavljen saobraćaj: Lančani sudar kod Niša, povređeno 17 osoba, šestoro dece

Na izlazu iz Niša kod Trupala dogodio se danas lančani sudar u kome je povređeno 17 osoba od kojih šestoro dece, potvrđeno je u Urgentnom centru KC Niš.

„U Urgentni centar dovezeno je 17 povređenih od toga šestoro dece i u toku je dijagnostika. To nije konačan broj i Hitna pomoć dovozi još povređenih“, rekao je načelnik Urgentnog centra Hadži Bojan Marjanović.

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag marić kaže da je u lančanom sudaru učestvovalo 30 vozila.

„Saobraćaj je na auto putu zaustavljen u oba smera. Kolona je velika , ali nema vozila koja su u snežnom nanosu“, rekao je Marić.

Nadležene službe vozačima savetuju da narednih budu veoma oprezni u saobraćaju i prilagode brzinu.

Obustavljen saobraćaj

Saobraćaj na autoputu Niš- Beograd zaustavljen je u oba smera zbog lančanog sudara u kome je učestvovalo 30 vozila i zastoj je na oko 600 metara pre skretanja za Niš jug, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

Kako je Marić rekao, u oba pravca je zaustavljen saobraćaj, na lice mesta odmah su upućene patrole saobraćajne policije, ekipe JP „Puteva Srbije“ i Sektora za vanredne situacije, kako bi se obišli svi ljudi koji se tamo u koloni nalaze i čini se sve da se situacija sanira.

„To je trenutna situacija, očekujem da će se stabilizovati stanje na autoputu kod Niša i da se nakon toga zaista još jednom uputi apel svim učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja i da ne idu na put bez zimskih pneumatika, što je, čini mi se, bio problem i kod ovog lančanog sudara koji je dogodio na autoputu“, istakao je Marić.

Prema njegovim rečima, kolona jeste u ovom momentu velika, ali ne radi se o vozilima koja se nalaze u snežnom nanosu, već je reč o obustavi saobraćaja usled saobraćajnog udesa.

„To je drugačija situacija od one koju smo imali prilike da gledamo u Srbiji prethodnih godina“, rekao je Marić i dodao da će na lice mesta biti upućene i dodatne snage, kao i da je bilo nekoliko intervencija na teritoriji opštine Surdulica, Vranje, kako bi se pomoglo starijim i povređenim osobama.

Jutros na teritoriji Niša putni pravac Skoplje- Niš- Beograd kod Trupalskih šuma došlo je do prekida saobraćaja u oba smera zbog lančanog sudara oko 30 vozila, a zastoj je na oko 600 metara pre skretanja za Niš jug.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.