Očevidac tuče u Grčkoj: Branili su devojku, Srbi nisu krivi

Očevidac tragičnog događaja na grčkom ostrvu Zakintos u kojem je smrtno stradao Amerikanac nakon čega je u okviru istrage slobode lišeno šest srpskih državljana, tvrdi da je uzrok smrti pad mladića i da Srbi nisu krivci.

Očevidac S.G je u izjavi za B92 sa Zakintosa naveo da je do incidenta došlo kada je Amerikanac prišao jednoj devojci ispred bara, koja ga je potom odbila.

„Na nekih deset metara ispred bara bila je jedna devojka. On kako je prolazio krenuo je da flertuje sa njom, na šta je ona rekla da je ostavi na miru. On je nju uhvatio i isekao nekako, dal je imao neki prsten, nešto tako. Devojci je krenula krv, zbog čega je grupa Srba i prišla njemu“, rekao je on.

S. G. koji inače radi u baru ispred kog se dogodila tragedija navodi da je Amerikanac nakon toga bacio flašu, isekao jednog Srbina preko lica.

„Kreću oni ka njemu, na 50 metara su ga sustigli, udarili su ga par puta, on je nezgodno pao. Ali on je pao tako čudno, da je glavom udario i da mu je pukao vrat i mislim da je to uzrok smrti“, dodao je očevidac.

Kaže i da čak osoba koja je udarila Amerikanca nije srpskog porekla, već da je Bosanac.

„On ne radi ovde, svake godine je na odmoru. Policija je uzela snimke iz Luć bara i tu postoji dokaz ko ga je udario. To se ovde često događa, puno je turista“, dodao je on.

S. G. naglašava da je sve što se dogodilo „da je jedan čovek udario glavom“.

„Srbi uopšte nisu krivi. Ovaj što je udario uopšte nije Srbin“, rekao je on.

1 komentar
  1. Maki

    U turskoj kada turista pogine iz bilo kog razloga, odma nekom turčinu leti glava – smrtna kazna.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike