najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Odloženo suđenje Preliću za ubistvo Tatona

Pred Višim sudom u Beogradu danas je odložen početak suđenja navijaču Partizana Đorđu Preliću, optuženom da je učestvovao u događajima 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu kada je u tuči navijača na smrt pretučen francuz Bris Taton.

Suđenje je odloženo za 10. februar sledeće godine zato što nisu uredno uručeni pozivi dvojici francuskih državljana koji su bili u društvu Tatona kada je napadnut, pa će oni biti pozvani preko diplomatske pošte, imejla i DHL-a.

Odbrana Prelića, protiv kojeg je sudski postupak trebalo ponovo da počne pošto je prethodno osuđen u odsustvu na 15 godina zatvora, predložila je da tužilaštvo izmeni optužnicu i iz nje isključi dvojicu oštećenih Francuza jer, kako su rekli, ne pokazuju interes za ponavljanje postupka.

Time bi se, kako je objasnio advokat Dragoslav Ognjanović, ubrzao postupak i doprinelo njegovoj dinamici.

Odbrana je zatražila i da se Preliću, koji se nalazi u Centralnom zatvoru u Beogradu, promene pritvorski uslovi u uslove koje imaju sva osuđena lica i da mu se na taj način omogući više telefonskih poziva i intimne posete supruge.

Prelić je uhapšen po srpskoj poternici februara 2013. u blizini Barselone posle višegodišnjeg skrivanja, pošto je iz Srbije pobegao odmah po incidentu u centru Beograda kada su navijači Partizana napali navijače koji su došli da bodre fudbalere Tuluza.

U junu prošle godine je izručen Srbiji i nalazi se u pritvoru.

Suđenje će, za sad, biti ponovljeno samo u odnosu na Prelića, mada u narednom periodu može da se očekuje da se suđenje ponovi i za Dejana Puzigaću – poslednjeg optuženog koji je bio u bekstvu a uhapšen je sredinom septembra u Atini i čeka izručenje Srbiji.

Na pripremnom ročištu Prelić je negirao da je učestvovao u događajima u kojima je na smrt pretučen francuz Bris Taton.

Viši sud je početkom 2011. godine Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvota.

U neredima na Obilićevom vencu u Beogradu neposredno pred početak fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza grupa hiligana je 17. septembra 2009. godine pretukla Tatona, koji je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru.

U procesu za ubistvo Tatona neki od osuđenih su već odlužili kazne.

Dejan Puzigaća je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike