U trendu

Sprečeno rušenje objekta Islamske zajednice u Zemun polju

U Zemun polju danas je spreceno rušenje objekta Islamske zajednice nakon protesta stanovnika ovog naselja, koji navode da su izgradnju objekta finansirali sami i da neće odustati od borbe.

Hodža Emin Zejnulahu je tim povodom potvrdio da je rec o nelegalno građenom objektu ali kaže da je to pitanje slobode vere.

On je u izjavi Tanjugu rekao da je danas došlo do nerazumevanja između opštinske vlasti i Islamske zajednice, ali da misli da će se postići dogovor.

„Hteli su da ruše, ali zvali su nas iz vlasti i u toku sledeće nedelje pregovaramo da nađemo rešenje za nas muslimane iz ovog naselja koje će biti dugotrajno“, naglasio je on.

Prema njegovim rečima, reč je objektu versko-prosvetnog karaktera koji nije komercijalan.

„Već godinama želim ovaj narod da socijalizujem da budu ravnopravni građani ove zemlje i da ne žive jedni pored drugih već jedni sa drugima“, rekao je Zejnulahu .

Upitan da li je istina da li je objekat nelegalno građen Zejnulahu je rekao da je Srbija jedna od zemalja na Blakanu sa najviše nelegalnih objekata i da se oni nalaze u celom ovom naselju.

„Mi smo predali za legalizaciju i u procesu smo ozakonjenja. Ako neko želi da ovo otkloni onda želi da otkloni i nas, jer mi po pravu garantovano Ustavom Srbije imamo slobodu vere“, rekao je Zejnulahu.

Rušenje objekta Islamske zajednice sprečeno je danas nakon protesta stanovnika ovog naselja, koji navode da su izgradnju objekta finansirali sami i da neće odustati od borbe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.