U trendu

Stefanović: Više patrola i komisija, pooštriti uslove za viđanje dece

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zatražio je danas, povodom ubistva u Centru za socijalni rad u Rakovici, da će tražiti najoštriju kaznu za počinioca i da će država odmah preduzeti određene mere kako bi smanjila rizik od ovakvih nesreća.

On je na konferenciji za štampu rekao da će se u najskorije vreme u okolini centara za socijalni rad povećati broj policijskih patrola, da će fizičko obezbeđenje u centrima biti povećano, kao i broj zaposlenih u tim ustanovama.

Stefanović je dodao da će biti pooštreni u uslovi za viđanje dece.

„Doneće se određena vrsta propisa da bi se ocenilo da li roditelj može da se nađe u takvom prostoru i na koji način će biti organizovano viđanje deteta“, objasnio je on.

Takođe će se raditi odmah na boljoj koordinaciji sudova i centara za socijalni rad, a veoam je važno blagovremeno obaveštavanje policije u situacijama gde postoji rizik.

Kazao je da je dobro obaveštavanje od presudnog značaja u svakoj situaciji gde postoji sumnja na rizično ponašanje.

Ministar je rekao i da izuzev najoštrijih kazni ne postoji drugi način da društvo pošalje jasnu poruku nasilnicima i da im pokaže da naša deca i žene moraju biti zaštićena i ne smeju biti žrtve.

„Najoštrije osuđujemo ovaj monstruozni zločin i tražimo najtežu kaznu“, poručio je Stefanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.