U trendu

Uhapšen oteti muškarac iz Novog Sada zbog pokušaja ubistva

Novosadska policija je uhapsila Gorana Cvijetića (41) iz Budisave koji je u ponedeljak uveče otet, piše 021.rs.

On je osumnjičen za pokušaj ubistva biznismena Nebojše Tubića Žapca (57) 2012. godine i lidera Pokreta „Dinara-Drina-Dunav“ Tomislava Bokana 2013. godine.

Policija navodi da je prlikom rasvetljavanja svih okolnosti Cvijetićeve otmice, utvrdila da je osumnjičen za pokušaj ubistva u maju 2012. godine, kada je, kako se sumnja, u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Novom Sadu, vatrenim oružjem teško ranio pedesetsedmogodišnjaka iz Bačke Palanke, kao i da su utvrdili da je aktivirao ručnu bombu ispod Bokanovog parkiranog automobila u junu 2013. godine. Tom prilikom, lakše je povređeno dvoje prolaznika i oštećeno desetak automobila.

Osumnjičenom, koji je nakon sinoćne otmice smešten u bolnicu zbog teških povreda, nakon hapšenja određen je pritvor do 48 sati.

Žabac je ranjen 9. maja 2012. godine dok je sedeo u kafiću „Aleksandar“ na Grbavici. Policija je tada navela da traga za napadačem koji je iz automatskog oružja ispalio rafal u Tubića u trenutku dok je sedeo s prijateljima u bašti kafića-picerije. Pojedini mediji su naveli da su u Tubićevom društvu tada bili i Bojan Matijević, sin vlasnika istoimene mesne industrije, Aleksandar Gajić, sin poznatog investitora Vojislava Gajića, i Darko Ćorović, vlasnik „Obuće Metro“.

Automobil Tomislava Bokana je raznet 27..juna 2013. godine na Grbavici kod kafića „Hogar“. Iako je tada dat opis osobe koja je podmetnula bombu, do danas nije bio identifikovan.

O razlozima zbog kojih je Cvijetić pokušao ubistvo Žapca i Bokana za sada nema nagoveštaja, niti se zna da li su ova dva dela povezana.

Cvijetić je u ponedeljak uveče otet na Detelinari i da su za to osumnjičeni Božidar Bosnić (51) i Nenad Stević (39), koji su odranije poznati policiji. Savić je momak Teodore Kaćanski koja je ubijena u atentatu ispred zgrade u kojoj su živeli, a napadač do sada nije identifikovan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar