U trendu

Aleksić (Narodna stranka): Nismo organizatori protesta

 Narodna stranka nije inicijator ni organizator blokada saobraćaja zbog visoke cene goriva, izjavio je danas potpredsednik Narodne stranke Miroslav Alaksić dodajući da ta stranka podržava borbu gradjana.

„Mi nismo podržali, kao Narodna stranka, blokade saobraćaja ali podržavamo gradjane i njihovu borbu i uvek ćemo biti tamo gde je narod“, rekao je Aleksić novinarima u Skupštini Srbije.

Aleksić je osudio svaki vid nasilja bilo kog pojedinca u Srbija, ali i nasilje države nad bilo kojim gradjaninom Srbije.

„Osudjujemo inscenirano nasilje kojem je režim pribegao da bi stvorio privid u režimskim medija da neko u Srbiji želi da izazove nasilje i da blokade imaju cilj da se gradjani tuku medjusobno“, dodao je Aleksić.

On je kazao da je Srbija zemlja sa najmanjom prosečnom platom u regionu, a sa najvećom cenom goriva i dodao da jedino u Hrvatska ima veću akcizu na gorivo od Srbije, ali da Hrvatska ima i veće plate.

„U Srbiji se od svakog litra benzina uzima 86 dinara na ime akciza i taksi. U poslednje tri godine od gradjana je uzeto 220 miliona evra po osnovu akciza i taksi i stavljeno u državnu kasu“, rekao je Aleksić.

On je kazao da, umesto da se danas predstavnici vlasti premijer i predsednik Srbije obrate gradjanima koji protestuju i daju odgovor na njihove zahteve, „upiru prstom na njih i optužuju da oni žele nemire u Srbiji, da terorišu gradjane, šalju policiju na njih i govore da ne smeju da protestuju“.

Aleksić je kazao i da Narodnu stranku žele da „ućutkaju“, ali da neće uspeti i da će se oni uvek boriti za istinu.

„Aleksandar Vučić je nazvao ludacima gradjane jer nisu u stanju da plaćaju toliku cena goriva, umesto da smanje akcize, ali oni ne žele da izvuku ruku iz džepova gradjana koji su uvukli najdublje što mogu i što je ikad iko uradio. Oni prave privid finansijske konsolidacije preko ledja gradjana“, kazao je Aleksić.
 
Kako je istakao, Narodna stranka traži da se usliše zahtevi gradjana, razmotro mogućnost da se regresira dizel za poljoprivrednu proizvodnju i da se smanje akcize.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.