U trendu

Ambasador Skot „objasnio“ zašto je srpskoj deci pokazivao mapu Srbije bez Kosova

Na informaciju da je ambasador Kajl Skot u jednoj apatinskoj osnovnoj školi pokazao mapu Srbije bez Kosova i Metohije, u Ambasadi te zemlje kažu da je reč o mapi „koja je u službenoj upotrebi u SAD“, a čiji je stav o Kosovu poznat, ali da je predavanje bilo posvećeno Arizoni i da nerešeni odnosi Beograda i Prištine nisu pomenuti nijednom.
„Mapa Srbije koju je ambasador pokazao, poredeći je po veličini sa saveznom državom Arizonom u kojoj se rodio, jeste mapa koja je u službenoj upotrebi u Sjedinjenim Državama. Politika Vašingtona je po ovom pitanju dobro poznata“, navode u Ambasadi za Tanjug.

Kako ističu, poseta školi je bila fokusirana na geografiju i kulturu Arizone, uključujući i činjenicu da je Arizona tri puta veća od Srbije, bez obzira, kako kažu, „da li se računa sa ili bez Kosova“.

„Nijedan jedini put nisu spomenuti nerešeni odnosi između Kosova i Srbije“, dodaju u Ambasadi.

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić podelio je danas sa novinarima u Skupštini Srbije informaciju da je Skot nedavno u apatinskoj OŠ „Žarko Zrenjanin“ održao predavanje i tom prilikom tri puta pokazao mapu Srbije bez Kosova i Metohije.

Ševarlić je upitao šta bi se desilo da je srpski ambasador u SAD održao predavanje tamo i „prikazao mapu Amerike bez (Novog) Meksika, koji neće postati deo ’velike Albanije‘, ali može postati deo ’velikog Meksika‘“.

Kako je naveo, na mapu koju je pokazao Skot, reagovali su učenici uzvikujući „Kosovo je Srbija“, na šta je ambasador, dodaje Ševarlić, samo promenio slajd i nastavio sa svojim predavanjem.

Ambasador Skot je na svom nalogu na Tviteru objavio da je 11. aprila učenicima apatinske osnovne škole održao predavanje na kojem im je predstavio svoju zemlju.

Iz škole u Apatinu nisu bili dostupni za komentar, a Tanjugu je rečeno da ta ustanova zbog uskršnjih praznika ne radi do ponedeljka 22.aprila.

(Sputnjik)

8 komentara
 1. Anonimni

  TANDARA BROČ

 2. Anonimni

  SKOT

 3. Sima_deflorator

  Volite vi redovno da zavirite na Srpske sajtove i osetite malo civilizaciju? Nadam se da se osećaš malo kulturnije, opuštenije i obrazovanije posle čitanja?

 4. Roki

  Ne znam kome je palo na pamet da se deci drži predavanje o Arizoni i zašto decu iz Apatina uopšte interesuje ta Arizona? Možda ih više interesuje sudbina Indijanaca, ako ih uopšte ima preživelih u Arizoni. To je inače narod nad kojim je izvršen genocid za koji niko nikada nije odgovarao?

 5. Anonimni

  gospodine skot kada vi kazete da je to svejedno dali je mapa sa kosovom i metohijom ili nije onda ubuduce kada jedes govna onda pokazi deci mapu sa kosovom i metohijom pa onda reci da je svejedno rogato govedo iz arizone.

 6. Anonimni

  Govedo fasisticko, dalji komentar nije potreban

 7. Lev

  Sram da bude onih, koji omogucavaju tom skotu i njemu slicnih da vrsljaju po Srbiji i truju nasu djecu.

 8. Anonimni

  g. skote idi pokazuj mapu amerike po americi a ne da truješ našu decu sram te bilo !!!

Napišite komentar