U trendu

Ana Brnabić: Humanitarni centar u Nišu na listi prioriteta Vlade Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu na listi prioriteta nove vlade i izrazila očekivanje da će uskoro biti nadjeno rešenje za njegov status koje će biti „prihvatljivo za sve“.

Govoreći za rusku RTV stanicu „Sputnjik“, Ana Brnabić je ocenila da je pitanje centra u Nišu „previše politizovano“.

„O tom pitanju treba pragmatično razmišljati i konačno naći rešenje za taj status. Mi ćemo na tome raditi i mislim da ćemo uskoro uspeti da nadjemo rešenje koje će biti prihvatljivo za sve. Nama je taj centar značajan i svi naši partneri treba da razumeju da je nama taj centar značajan i da je on pre svega humanitarni“, kazala je premijerka.

Ona je dodala da nova vlada neće uvoditi sankcije Rusiji jer to, kako je ocenila, „u ovom trenutku, nije u najboljem interesu Srbije“.

„Gledaćemo da vodimo balansiranu spoljnu politiku. EU je bila i ostaje naš strateški prioritet zbog nas samih. Mi treba da se menjamo u skladu sa evropskim vrednostima, da učimo od EU o finansijskoj, fiskalnoj, radnoj disciplini i etici, jer je to važno za sve gradjane Srbije“, navela je Ana Brnabić. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.