najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Demonstranti ispred Ministarstva kulture i informisanja uzvikuju 'Slobodni mediji'

Učesnici protesta “Protiv diktature” su se okupili večeras ispred Ministarstva kulture i informisanja u Beogradu i uzvikuju “Ostavke, ostavke”.

Oni nose transparente “Car je go”, ” Vučiću robija”, “Naš grad nama”, pevaju “Onesvesti se”, “Nećemo rijaliti” i “Hoćemo kulturu, dole diktaturu”.

Učesnici na današnjem protestu, koji je posvećen nezadovoljstvu radom Ministarstva kulture i informisanja, uzvikuju “Slobodni mediji”, “Ua”, “Av, av”, “Sram vas bilo”, “Bando režimska” i “Lopovi”,  a sa megafona se čuje sirena, dok jedan momak lupa u doboš.

Oni su zakačili isečke iz dnevnih novina na vrata Ministarstva.

Okupljanje na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne skupštine, počelo je posle 18 sati, a učesnici nose transparent ” Protiv terora vlasti”, zvižde pištaljkama i puštaju muziku preko razgalsa.

Kako je najavljeno, preko mejla protestprotivdiktature2017@gmail.com, učesnici protesta naveli su da su  nezadovoljni radom te institucije.

“Razočarani smo mizernim budžetom koje ovo ministarstvo dobija, ali sa druge strane, izuzetno smo nezadovoljni planovima i odlukama koji iz ovog ministarstva potiču”, navodi se u mejlu.

Kako se dodaje, učesnici će u cilju podrške televiziji N1 otići ispred Ministarstva, kako bi tu instituciji podsetili
da “uredjivanje medijskog sadržaja nije njihova uloga, kao ni onemogućavanje rada bilo kojem mediju”. 

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike