U trendu

Demonstranti ispred Ministarstva kulture i informisanja uzvikuju 'Slobodni mediji'

Učesnici protesta „Protiv diktature“ su se okupili večeras ispred Ministarstva kulture i informisanja u Beogradu i uzvikuju „Ostavke, ostavke“.

Oni nose transparente „Car je go“, “ Vučiću robija“, „Naš grad nama“, pevaju „Onesvesti se“, „Nećemo rijaliti“ i „Hoćemo kulturu, dole diktaturu“.

Učesnici na današnjem protestu, koji je posvećen nezadovoljstvu radom Ministarstva kulture i informisanja, uzvikuju „Slobodni mediji“, „Ua“, „Av, av“, „Sram vas bilo“, „Bando režimska“ i „Lopovi“,  a sa megafona se čuje sirena, dok jedan momak lupa u doboš.

Oni su zakačili isečke iz dnevnih novina na vrata Ministarstva.

Okupljanje na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne skupštine, počelo je posle 18 sati, a učesnici nose transparent “ Protiv terora vlasti“, zvižde pištaljkama i puštaju muziku preko razgalsa.

Kako je najavljeno, preko mejla protestprotivdiktature2017@gmail.com, učesnici protesta naveli su da su  nezadovoljni radom te institucije.

„Razočarani smo mizernim budžetom koje ovo ministarstvo dobija, ali sa druge strane, izuzetno smo nezadovoljni planovima i odlukama koji iz ovog ministarstva potiču“, navodi se u mejlu.

Kako se dodaje, učesnici će u cilju podrške televiziji N1 otići ispred Ministarstva, kako bi tu instituciji podsetili
da „uredjivanje medijskog sadržaja nije njihova uloga, kao ni onemogućavanje rada bilo kojem mediju“. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar