U trendu

Demonstranti ispred Ministarstva kulture i informisanja uzvikuju 'Slobodni mediji'

Učesnici protesta „Protiv diktature“ su se okupili večeras ispred Ministarstva kulture i informisanja u Beogradu i uzvikuju „Ostavke, ostavke“.

Oni nose transparente „Car je go“, “ Vučiću robija“, „Naš grad nama“, pevaju „Onesvesti se“, „Nećemo rijaliti“ i „Hoćemo kulturu, dole diktaturu“.

Učesnici na današnjem protestu, koji je posvećen nezadovoljstvu radom Ministarstva kulture i informisanja, uzvikuju „Slobodni mediji“, „Ua“, „Av, av“, „Sram vas bilo“, „Bando režimska“ i „Lopovi“,  a sa megafona se čuje sirena, dok jedan momak lupa u doboš.

Oni su zakačili isečke iz dnevnih novina na vrata Ministarstva.

Okupljanje na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne skupštine, počelo je posle 18 sati, a učesnici nose transparent “ Protiv terora vlasti“, zvižde pištaljkama i puštaju muziku preko razgalsa.

Kako je najavljeno, preko mejla protestprotivdiktature2017@gmail.com, učesnici protesta naveli su da su  nezadovoljni radom te institucije.

„Razočarani smo mizernim budžetom koje ovo ministarstvo dobija, ali sa druge strane, izuzetno smo nezadovoljni planovima i odlukama koji iz ovog ministarstva potiču“, navodi se u mejlu.

Kako se dodaje, učesnici će u cilju podrške televiziji N1 otići ispred Ministarstva, kako bi tu instituciji podsetili
da „uredjivanje medijskog sadržaja nije njihova uloga, kao ni onemogućavanje rada bilo kojem mediju“. 

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike