U trendu

Djurić pozva Srbe da na lokalnim izborima glasaju za Srpsku listu

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić pozvao je danas gradjane Srbije na Kosovu i Metohiji da na lokalnim izborima, 22. oktobra, podrže kandidate Srpske liste, ocenjujući da će na taj način glasati protiv raskidanja veza Srba u pokrajini sa državom Srbijom i protiv osporavanja njihovog prava u pokrajini na sopstveni nacionalni interes.

„Nisu predstojeći lokalni izbori prilika da neko reši svoje lične egzistencijalne probleme, da uposli sebe, člana porodice ili nekog rođaka, ti izbori su od egzistencijalne važnosti za srpski narod na Kosovu i Metohiji“, kaže se u pozivu.

„Jasno je da će u opštinama gde Srbi imaju većinu i većinu u lokalnim organima vlasti činiti Srbi, međutim nije svejedno koja će srpska politička snaga imati efektivnu vlast, i da li će uporište za vlast crpeti u Prištini ili u Beogradu“, kaže Djurić.

„Srpska lista jedina uživa podršku Republike Srbije i njenih institucija, i pitanje je zato čiju podršku imaju oni koji idu protiv Srpske liste i gde leži njihova lojalnost. Odgovor je lak – te političke snage su instrument u rukama onih čiji je cilj razbijanje srpskog političkog jedinstva i fragmentacija našeg naroda na Kosovu i Metohiji, jer Srbi, ako nisi monolitni i jedinstveni, ne mogu se nadati ni da će imati kolektivna prava“, navodi se u poruci.

„Svima koji će na predstojećim izborima nastupati protiv Srpske liste, a time i protiv države Srbije, poručujem samo jedno: neka se ne nadaju da će moći da posle izbora budu u koaliciji sa Srpskom listom, jer ovde se ne radi samo o sukobu programa, ovde je reč o sukobu vrednosti i odnosa prema politici, životu, Kosovu i Metohiji i Srbiji“, ocenjuje Djurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.