najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

DS spremna da Srbija Vučića i Gašića ode u istoriju

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da je ta partija „spremnija nego ikad“ da se na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima bori da „poštena i napredna Srbija“ premijera Aleksandra Vučića i smenjenog ministra odbrane Bratislava Gašića ode u istoriju.

„Spremni smo da se borimo da poštena i napredna Srbija Vučića, Gašića, (šefa poslaničke grupe SNS Zorana) Babića i (poslanika SNS Marijana) Rističevića jednom za svagda ode u istoriju“, rekao je Pajtić na sednici Glavnog odbora DS u Beogradu.

On je naveo da je želja te partije da služi gradjanima, a ne da vlada njima, kao što je to sada slučaj.

„SNS je u poslednjih osam meseci izgubila petinu svojih birača. Vučić to odlično zna zato je i raspisao izbore. Ako od troje gradjana, dvoje izadje na izbore, oni (SNS) su gotovi, on (Vučić) je gotov, a dužnost DS je da to gradjanima jasno poruči danas“, naveo je Pajtić.

Predsednik DS je ocenio i da nema srećnijih zemalja od onih gde gradjani ne znaju ko je ministar odbrane.

„Zato što u tim zemljama ministri kleče, a ne gradjani“, dodao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, DS za cilj ima dinamičnu tržišnu privredu, snažnu socijalnu državu, vladavinu prava koje sada nema i efikasnu javnu upravu.

„Naša ideja nije da budemo bolji od SNS, to svako može. Ideja je da DS bude bolja nego što je DS bila do 2012. godine“, rekao je on.

Nakon prve tačke dnevnog reda o radu stranke, sednica Glavnog odbora DS je zatvorena za javnost.

Na zatvorenom delu sednice, članstvo DS će raspravljati o izbornom programu DS, pripremama za predstojeće izbore, kao i etičkom kodeksu DS.

Na početku sednice, DS je minutom ćutanja odao počast univerzitetskom profesoru, nekadašnjem poslaniku i ministru pravde Vlade u senci Demokratske stranke Momčilu Grubaču koji je preminuo u 76. godini 7. decembra 2015. godine.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike