U trendu

DS: Vlast pokazala svoje represivno lice organizujući medijsku hajku na Vojina Rakića

Demokratska stranka (DS) je saopštila da najoštrije osudjuje napade na prof. dr Vojina Rakića, direktora Centra za bioetičke studije i šefa UNESKO katede za bioetiku, koji su juče „orkestrirano“ dolazili iz tri centra: jednog Vučićevog tabloida, jednog Vučićevog ministra i jednog Vučićevog sindikata zdravstvenih i socijalnih radnika pod nazivom „Zdravko“.

„Povod za medijsku hajku i blaćenje prof. dr Rakića jeste njegovo javno ukazivanje na ozbiljne propuste državnog vrha u borbi protiv pandemije bolesti Kovid-19 i postojanje ozbiljnih indicija da je vodjena dupla evidencija o broju zaraženih i preminulih ‒ jedna lažna za narod i druga istinita, za vladajuću strukturu“, saopštio je danas DS.

Navedeno je da „ovakvi orkestrirani napadi koji dolaze iz vrha države imaju za cilj da kriminalizuju, delegitimišu i ućutkaju svakog pojedinca koji se usudi da javno izrazi svoje neslaganje sa režimom Aleksandra Vučića“.

„Medijsko blaćenje uglednih i čestitih ljudi je odavno patentirana Vučićeva strategija kojom želi da svakog konkurenta saseče u korenu, da ga dezavuiše, da zaplaši druge, da poruči da su svi isti, da su svi loši i da nema smisla da se gradjani uključuju u politiku, jer ne mogu ništa da promene“, piše u saopštenju DS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.