U trendu

Firma Unimet iz Kaća postala dobavljač Dženeral elektrika

Preduzeće Unimet, iz Kaća, prvo je preduzeće iz Srbije u sistemu dobavljača kompanije „Dženeral elektrik“ (GE), saopštila je danas ta multinacionalna kompanija iz SAD.

Unimet će u prvoj fazi saradnje isporučivati pet mašinskih proizvoda za fabriku „GE Power“ u Madjarskoj, s potencijalom za postepenu isporuku i za ostale fabrike „GE power“ u Evropi i svetu.

Unimet se za dobavljača GE kvalifikovao visokim kvalitetom proizvodnje, stabilnim finansijama u poslovanju, visokim standardima i konkuretnom cenom proizvoda.

Unimet se bavi mašinskom obradom na CNC mašinama, izradom velikog broja delova od lima, sklapanjem i testiranjem različitih uredjaja. Preduzeće zapošljava više od 250 ljudi.

Generalni direktor „Dženeral elektrika“ za Jugoistočnu Evropu Masimo Gatano izjavio je da u Srbiji ima mnogo malih i srednjih preduzeća koja imaju proizvodnju, kvalitet i cene konkurentne u svetu.

„Unimet je jedno od 70 preduzeća koje je pokazalo da ima potencijale da zadovolji naše visoke kriterijume poslovanja po pitanju kvaliteta proizvoda, količine proizvodnje, cene i uslova isporuke. Verujemo da ćemo u budućnosti videti u našem sistemu dobavljača i druge srpske kompanije“, dodao je Gatano.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.