U trendu

Mihajlović: Nikolić treba da podrži svog političkog sina

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je da posle današnje odluke predsedništva stranke da podrži kandidaturu premijera Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, aktuelni šef države Tomislav Nikolić sada treba da podrži svog naslednika.

 

„Verujem da bi svaki gradjanin voleo da vidi da Tomislav Nikolić, čovek koji je stvorio SNS i koji je ostavkom na mesto šefa stranke postao predsednik svih gradjana, danas podrži svog naslednika koji mu je, kako sam kaže, politički sin“, kazala je Mihajlovićeva u intervju za izdanje lista Danas za sredu.

Prema njenim rečima, Nikolić treba da podrži Vućića za predsednika jer samo on može da bude zajednički kandidat vladajuće koalicije i može ubedljivo da pobedi.

„Vučić, plus Nikolić, plus vladajuća koalicija i eto pobede u prvom krugu“, ocenila je Zorana Mihajlović.

Povodom „prozivki“ na društvenim mrežama Tomislava Nikolića da se kandiduje bez podrške SNS-a, Mihajlovićeva je rekla da „ne veruje da bi ozbiljan političar kakav je Nikolić okrenuo ledja stranci koju je formirao“.

 

Ona je rekla da ne veruje da bi Nikolić mogao da osvoji 1,5 miliona glasova koliko je osvojio pre pet godina i dodala da nema ništa lično protiv aktuelnog predsednika.

Predsedništvo SNS-a danas je predložilo da Vučić bude kandidat za predsednika Srbija, a konačnu odluku ndoneće Glavni odbor naprednjaka 17. februara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.