U trendu

Narodna stranka: Novo postavljenje u Srpskoj listi još jedan Vučićev potez ka stolici za …

Narodna stranka ocenila je danas da je postavljenje Milana Radojičića za potpredsednika Srpske liste „nastavak politike jačanja kriminalnih struktura na Kosovu koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić“ ali i „još jedan Vučićev potez ka stolici za Kosovo u UN“. 

Navodeći da je Radojičić „čovek iz senke, koji je do sada bio neformalni centar moći iz kojeg su se vodili Vučićevi privatni i državni poslovi u Kosovskoj Mitrovici i na celom Kosovu“, Narodna stranka je ocenila da se „čak i članovi SNS-a iskreno stide što sa čovekom koga na severu Kosova zovu ‘kralj Milan’ i doživljavaju kao kriminalca, dele političku partiju“.

„Postavljenje Radojičića je i put za otvaranje scenarija u kome će, kada upravo zbog ovakvih poteza situacija na Kosovu eskalira, Vučić svoj pristanak da Kosovo dobije stolicu u UN prikazati gradjanima Srbije kao iznudjeno sredstvo da spreči rat i zaštiti Srbe, a ne bezuslovnu kapitulaciju njegove politike“, stoji u saopštenju.

Narodna stranka je navela i da su Radojičić „i njegov kum Zvonko Veselinović i do sada imali stvarnu vlast na severu Kosova, gde vladaju kriminalne bande koje blisko saradjuju sa albanskim kriminalcima i koje svoje operacije nesmetano šire i po centralnoj Srbiji, uz dozvolu vlasti u Beogradu“.

Ta partija je najavila da će preko svojih poslanika u Skupštini Srbije zatražiti održavanje sednice parlamenta posevećene Kosovu i Metohiji kako bi sprečila „Vučićev plan da obezebedi Kosovu stolicu u UN na putu do konačne predaje Kosova“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.