U trendu

Narodna stranka: Vučić je izdao Srbe zarad vlasti

 Poslanici Narodne stranke boravili su danas na Kosovu i Metohiji gde su razgovarali sa gradjanima koji su im preneli da je „briselskim sporazumima država Srbija razvlašćena na Kosovu“ i da su Srbi predati „na milost i nemilost“ Srpskoj listi koja ih ucenjuje i pritiska umesto da brani njihove interese.

„Država Srbija je pod vlašću predsednika Srbije Aleksandra Vučića izdala Srbe sa Kosova i Metohije i izdala je srpske nacionalne interese“, rekao je u Štrpcu na Kosovu i Metohiji Miroslav Aleksić, šef poslaničkog kluba Narodne stranke u Skupštini Srbije.

Aleksić je istakao da se raduje posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, zakazanoj za 13. septembar.

„Vreme je da Vučić podnese račun o Kosovu i Metohiji, a ne da kukumavči i izgovara prazne floskule i da stalno okrivljuje druge za njegovu politiku. Vučić i SNS su ti koji su vladali i odlučivali i oni su Srbe ubedili da budu koalicioni partner prvo Hašima Tačija, a danas Aljbina Kurtija“, rekao je Aleksić.

Poslanici Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić, Stefan Jovanović, Sanda Rašković Ivić i član Predsedništva Narodne stranke Žarko Ristić razgovarali su danas sa Srbima u Štrpcu, Pasjanu i Kosovskoj Mitrovici.

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović rekao je da je „Vučićev režim u prethodnih deset godina predao institucije države Srbije na severu Kosova i Metohije“.

„Predali su sudstvo, policiju, tužilaštvo, međunarodni telefonski pozivni broj, predali su Albaniji elektroenergetski sistem, a Srbi na Kosovu i Metohiji su predati na milost i nemilost Srpskoj listi“, istakao je Jovanović.

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da su kosovski Srbi istakli „negativnu ulogu Srpske liste u odnosu na Srbe“.

„Umesto da Srpska lista pomaže svim Srbima sa Kosova i Metohije, ona pomaže samo onima koji su njeni glasači služeći se ucenama. Srpska lista, pored toga, aktivno i intenzivno pomaže promenu strukture stanovništva u sredinama poput Kosovskog pomoravlja, a naročito u Štrpcu, sarađujući sa Albancima koji kupuju srpsku zemlju. Nema druge reči osim izdaja“, rekla je Rašković Ivić.

Član Predsedništva Narodne stranke zadužen za Kosovo i Metohiju Žarko Ristić rekao je da su poslanici i funkcioneri te stranke danas posetili Kosovsko pomoravlje, Sijerinsku župu i Kosovsku Mitrovicu.

„Pozivam Srbe da se oslobode straha i da istraju, jer dolazi oslobodjenje nakon kojeg oni više neće odlaziti sa Kosova i Metohije“, rekao je Ristić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar