Nemački ambasador na Kosovu: Nemačka vlada ne favorizuje, niti podržava nijednu političku …

Ambasador Nemačke na Kosovu Kristijan Held, kao i ranije ambasada SAD-a, saopštio je da njegova vlada ne podržava nijednu političku stranku na predstojećim izborima 6. oktobra, javljaju prištinski mediji.

Prethodno je u saopštenju ambasade SAD na Kosovu istaknuto da Vlada SAD ne favorizuje ili podržava nijednu političku stranku ili kandidata na predstojećim izborima na Kosovu.

„Poštujemo pravo i odgovornost glasača na Kosovu da odaberu svoju budućnost“, navodi se u saopštenju iz američke ambasade na Kosovu.

Do te izjave došlo je nakon vesti da je Metju Vitaker, nekadašnji ministar pravde u administraciji američkog predsednika Donalda Trampa, stigao na Kosovo kako bi na izborima podržao lidera Demokratske partije Kosova (DPK) Kadrija Veseljija.

On je večeras na jednom predizbornom skupu podržao Veseljija i istakao da je njegov izbor za premijera doprinos saradnji SAD-a i Kosova.

Lider DPK Kadri Veselji je najveći deo svoje predizborne kampanje posvetio borbi protiv korupcije ističući da je to u skladu sa globalnom borbom protiv korupcije predsednika SAD-a Donalda Trampa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.