U trendu

Nova stranka predlaže formiranje Nacionalnog demokratskog saveta

Nova stranka predložila je danas osnivanje Nacionalnog demokratskog saveta, privremenog tela koje bi delovalo do uspostavljanja jasne demokratizacije društva i osnovnih preduslova za poštene i demokratske izbore.

Kako je saopštila Nova stranka, Savet bi činili predstavnici političkih partija, pokreta i saveza, kao i predstavnika gradjana, a to telo bi analiziralo stanje i donosilo odluke o svakom narednom koraku i ispunjavanju minimuma uslova za ponovno uspostavljanje demokratije.

„Predlažemo da Savet ima ravnopravan broj predstavnika političkih partija, pokreta i saveza u odnosu na broj predstavnika gradjana, NVO, sindikata i drugih nestranačkih organizacija. Na ovaj način bi bila uspostavljena jasna komunikacija izmedju svih političkih aktera koji smatraju da je stanje u zemlji neodrživo. Takodje, stvorio bi se jedinstven politički front koji bi za cilj imao odbranu osnovnih ljudskih prava sadržanih u Ustavu Republike Srbije i ponovno uspostavljanje demokratije i vladavine prava“, dodaje se u saopštenju stranke Zorana Živkovića.

Nova stranka predlaže inicijalni sastanak na kojem bi se, najkasnije do kraja januara, dogovorilo usvajanje dokumenta o delovanju Nacionalnog demokratskog saveta i pravila po kojima bi on funkcionisao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.