U trendu

„Poslaću u Japan 25 miliona Meksikanaca, a svi teroristi su u Parizu“

Američki predsednik Donald Tramp rekao je japanskom premijeru Šinzu Abeu na samitu G7 da bi u njegovu zemlju mogao poslati 25 miliona Meksikanaca zbog čega bi mogao da izgubi izbore, piše američki dnevnik „Vol strit žurnal“.

Samit G7 okončan je na iznenađujući način nakon što je Tramp otišao ranije i potom je odbacio zajedničko saopštenje i kritikovao kanadskog premijera Džastina Trudoa.

Prema pisanju lista, koji se poziva na evropske zvaničnike, iza kulisa samita Trampove kolege bile su začuđene njegovim izjavama od trgovine do terorizma i migracije.

Prema rečima jednog od zvaničnika EU, Tramp je u jednom trenutku opisivao migraciju kao veliki problem za Evropu, a potom se obratio japanskom premijeru kojem je rekao da „nema taj problem, ali da mu može poslati 25 miliona Meksikanaca, zbog čega bi vrlo brzo ostao bez funkcije“.

Drugi izvor navodi da kada je tema razgovora bio terorizam, Tramp se okrenuo francuskom predsedniku Emanuelu Makronu ističući „da bi on trebalo da zna sve o tome, jer su svi teroristi u Parizu“.

Iz Makronove kancelarije danas su saopštili da ovaj medijski izvještaj nije istinit.

2 komentara
  1. batamrca

    Tramp se okrenuo francuskom predsedniku Emanuelu Makronu ističući „da bi on trebalo da zna sve o tome, jer su svi teroristi u Parizu“.SAMO STO SU FINANSIJERI, VODJE I UCITELJI U AMERICI

    1. Anonimni

      Tacno samo sto u EU to jos nisu skapirali.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike