Rojters: Vučićeva kandidatura ključni test za reforme

Agencija Rojters je večeras prenela vest da je premijer Srbije Aleksandar Vučić i formalno prihvatio da bude predsednički kandidat Srpske napredne stranke, ocenjujući da će predsednički izbori biti ključni test popularnosti Vučića i njegovih ekonomskih reformi koje je podržao MMF kao i njegovog nastojanja da zemlju sa 7,3 miliona stanovnika približi Evropskoj uniji.

Britanska agencija takođe ocenjuje da bi odlazak aktuelnog predsednika Nikolića mogao da znači brže napredovanje Srbije ka članstvu u EU.

Agencija prenosi i da ankete pokazuju da bi on mogao da osvoji više od 50 odsto glasova već u prvom krugu glasanja pošto je opozicija slaba i rascepkana.

Rojters navodi da je Vučić stotinama oduševljenih pristalica rekao da je odlučio da prihvati kandidaturu za predsednika pošto su zemlji potrebni rad, stabilnost, investicije i budućnost.

Britanska agencija je podsetila da je predsedništvo SNS u utorak odlučilo da nominuje Vučića za predsedničkog kandidata umesto Tomislava Nikolića koji želi bliže veze sa Rusijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.