SAD se povukle iz borda Kosovske agencije za uporedjivanje i verifikaciju imovine

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Filip Kosnet saopštio je danas da su Sjedinjene Američke Države napustile bord Kosovske agencije za uporedjivanje i verifikaciju imovine zbog toga što se njime kosovsko rukovodstvo koristi radi ličnih i političkih interesa, piše Kosev.

„Odabirom nekvalifikovanih ortaka na pozicijama u vladi narušava se imidž Kosova i izdaje poverenje javnosti“, napisao je on u objavi na društvenoj mreži Tviter.

Ambasador SAD je u više navrata kritikovao odluku kosovske skupštine da na mesto predsednika sekretarijata ove kosovske agencije imenuje „nekvalifikovanog kandidata“ Nasera Šalju, bivšeg komandanta OVK.
„Nekvalifikovani predstavnik borda Kosovske agencije za uporedjivanje i verifikaciju imovine ostaje na toj poziciji podrivajući veru gradjana u izbor koji se zasniva na zaslugama. Vreme je da stranke predlože rešenja za okončanje korupcije i kronizma“, rekao je on ranije.

Bord Kosovske agencije za uporedjivanje i verifikaciju imovine je pre pet meseci napustila i Velika Britanija, kada je odlazeći britanski ambasador Rori O’Konel dao ostavku na mesto predsednika borda ove agencije. Povod je takodje bilo postavljanje Šalje na mesto predsednika sekretarijata.

Iz britanske ambasade tada je poručeno da je kosovska skupština imenovala kandidata koji ne ispunjava kriterijume za ovu poziciju i time prekršila memorandum o saradnji sa ovom ambasadom.

Ambasador SAD u Prištini, Filip Kosnet tada je takodje izrazio razočaranje povodom odabira „neprofesionalnog rukovodstva“.

„Poslanici su pokazali da više cene nepotizam nego imovinska prava gradjana Kosova“, napisao je tada Kosnet na svom Tviteru.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

Napišite komentar