U trendu

Siniša Mali neće još dugo biti gradonačelnik, mora da plati političku cenu

Pozicija gradonačelnika Beograda Siniše Malog nije laka i nije dugoročno održiva, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić.

„Vrlo je teško da Siniša Mali još dugo bude na tom mestu“, rekao je Vučić i dodao da Mali svakako neće biti kandidat stranke koju on vodi na sledećim izborima.

„Stvorena je takva atmosfera u kojoj mora da plati tu vrstu političke cene“, rekao je Vučić i dodao da mu je lično rekao pre neki dan da zna svoj posao, da ga dobro radi, možda najbolje posle Branka Pešića, ali da mora da plati političku cenu.

Vučić je na RTS rekao da će oni koji su rušili u Savamali snositi političke posledice i da se neće čekati pravosnažne presude, već će biti dovoljno da tužilaštvo ukaže na određene stvari i da će tada uslediti reakcija.

Istovremeno je kritikovao zloupotrebu bivše supruge Malog, koja se bori za starateljstvo nad decom.

Istakao je da inače kod Siniše Malog nije nikada bio u kući.

„Mislim da je on napravio izvranredne rezultate, možda najveće od Branka Pešića naovamo. Da je nastavljena onakva politika kao pre njega, grad bi bankrotirao“, rekao je Vučić.

Podsetio je da je već rekao, imajući u vidu sve što se dešavalo, da je neko iz grada stajao iza te akcije, ali ih ne bi kudio ni da su to uradili u po bela dana. Da naprave klizalište za decu kao danas.

„Oni su, nažalost, to uradili po noći i zbog toga će snositi političke posledice. Čak nećemo čekati ni tužilaštvo. U tom smislu, pozicija Malog nije laka, iako će u knjigama ostati upisano koliko mnogo je on uradio za grad. Ali, nikada neću reagovati na nečije pritiske…“, istakao je.

On je rekao da je dobio i nekoliko pisama od Marije Mali, koju je video jednom ili dvaput.

„Što se tiče mog druga Siniše, ja sam uvek na ženskoj strani i mislim da deca treba da budu uz majku. Ali, ko su ljudi koji su zloupotrebili njene izjave iz svojih motiva? To nisu ljudi. Mogu da razumem i novinare “Krika“, dobili su ekskluzivu… Ali, da to koristite za političke obračune, to je dno dna!“, rekao je Vučić.

„Razumem i nju i njega, ali ne razumem ljude koji u tome uživaju“, zaključio je.

Bivša supruga gradonačelnika Beograda, koja je nakon razvoda izgubila starateljstvo nad decom, dala je intervju istraživačkoj mreži „Krik“, i navela da joj se Siniša Mali pohvalio kako je učestvovao u rušenju objekata u Savamali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.