Stamatović pozvao na formiranje jedinstvenog fronta za odbranu Kosova

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović pozvao je danas sve političke i društvene snage u zemlji koje se zalažu za očuvanje Kosova u sastavu Srbije na udruženo delovanje sa ciljem odbrane teritorijalnog suvereniteta i integriteta. 

Stamatović je u saopštenju naveo da se pojedinačnim inicijativama i apelima zbunjuje narod i stvara privid podeljenje mišljenja iako su mišljenja, zapravo, podudarna po pitanju statusa Kosova i nastavka evropskih integracija, ukoliko su one uslovljenje odricanjem od teritorije i potpisivanjem sporazuma sa prištinskim vlastima do kraja 2019. 

On je rekao da u taj front treba da udju svi koji odbijaju bilo kakvu formu priznanja lažne države Kosova i prihvatanje pravno-obavezujućeg sporazuma kojim se omogućava ulazak takve tvorevine u UN i druge medjunarodne institucije. 

Prema njegovim rečima, važno je da se sve inicijative po pitanju Kosova, kojih ima mnogo, pretoče u jedinstven nacionalni program i da se, bez obzira na sve političke razlike, stvori čvrst patriotski blok za odbranu Kosova.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike