U trendu

Vraćeni predlozi za kandidate Tomislava Nikolića i Saše Jankovića

Odbor Skupštine Srbije za pravosudje, državnu upravu i lokalnu samoupravu odlučio je danas da vrati predsedniku Srbije, kao i zaštitniku gradjana i povereniku za informacije od javnog značaja predloge za kandidate za članove Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Kako je objasnio predsednik skupštinskog Odbora za pravosudje Petar Petrović ti predlozi se vraćaju jer su ih podneli bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić i Saša Janković koji više ne obavlja funkciju zaštitnika gradjana.

„S obzirom da su se promenile okolnosti i da je za predsednika izabran Aleksandra Vučić i pošto Saša Janković više nije zaštitnik gradjana potrebno je vratiti predloge“, rekao je Petrović.

Ukazavši da novi zaštitnik gradjana još nije izabran, Petrović je rekao da bi posle okončanja te procedure novi ombudsman zajedno sa poverenikom trebalo da usaglasi stavove i ponovo Skupštini predloži kandidata za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Šabić i Saša Janković još 2015. godine su podneli predlog da član tog Odbora bude bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović Škero.

Bivši predsednik Srbije Nikolić u februaru ove godine za kandidate je predložio Nenada Tešića koji predaje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i koji je tada, kada je predložen, bio član Komisije predsednika Srbije za pomilovanje. Nikolić je tada predložio i Marka Blagojevića koji je u predsedništvu radio kao viši samostalni stručni saradnik za kadrovsko-normativne poslove.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.