U trendu

Vučić: 5. oktobar imao i dobre i loše strane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je 5. oktobar imao loše i dobre strane i da ne voli kada Srbi učestvuju u sukobima oko prošlosti.

„Ja bih to nekom drugom ostavio. Imalo je to i dobrih i loših strana. Dobro je što je Srbija mogla da vidi svet i svet da vidi Srbiju i što smo počeli da se otvaramo. Da ne ulazimo u to čije su zasluge bile za zatvaranje. Ono što je bilo loše je što je to bo trenutak početka pljačkaške privatizacije u istoriji Srbiji i dolazak tajkuna koji su razorili fabrike“, rekao je Vučić novinarima u Rumi.

On je dodao da stvari „nisu crno-bele“.

„Meni smeta što neki pokušavaju da sakriju šta se dešavalo. Ni danas ne može da se vidi ni na RTS, a kamoli negde drugde kako je linčovan Dragan Milovanović zato što je neko pokušao da sakrije i to naličje tog dogadjaja, kao što treba da se pokažu stvari koje su bile dobre“, naveo je on.

Vučić je rekao da ništa posebno ne misli o 5. oktobru.

„A to što se neki utrkuju da o nečemu govore, to pitajte njih“, kazao je on.

Govoreći o odnosima sa Hrvatskom Vučić je izjavio „da postoji stalna komunikacija sa kabinetom hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović“, ali je i dodao „da mera saradnje dve zemlje nikada neće biti mera poniženja srpskog naroda“.

Vučić je novinarima u Rumi, gde je otvorio fabriku nudli investitora iz Nepala, kazao da veruje u veću odgovornost i posvećenost Hrvatske boljim bilateralnim odnosima.

„Želimo da gledamo u budućnost, da napravimo odnose boljim ali mera naše saradnje nikada neće biti mera poniženja srpskog naroda. Ako bih komentarisao izjave Jandrokovića i nekih drugih, dva dana ne bismo otišli odvade“, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije je ocenio i da Kosovo neće konkurisati za članstvo u Unesko u narednim godinama zbog nedostatka podrške u tom telu UN.

„Moj oprez je bio tačniji, bolji i preciznije je govorio o istini ko ima većinu u Unesko. Gde Bedžetu Pacoliju nestade onoh 15 država koje je pomenuo u hodniku zgrade UN u Njujorku? Još dve godine će morati da čekaju a mislim da na to neće ići ni nakon dve godine“, kazao je Vučić novinarima u Rumi gde je prisustvovao otvaranju fabrike nudli.

On je dodao da će Srbija „držati oprez“ i da će nastaviti da se bori za očuvanje crkava, manastira i kulturne baštine na Kosovu i Metohiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.