U trendu

Vučić sa Makronom u Parizu 17. jula

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu 17. jula, potvrdjeno je danas agenciji Beta u kabinetu predsednika Srbije.

Predsednik Srbije tu posetu najavio je kajem maja kada je u Parizu učestvovao na  godišnjem sastanku Evropskog saveta za medjunarodne odnose (ECFR) posvećenom Zapadnom Balkanu, a sa Makronom je razgovarao u decembru 2017. tokom samita o klimi u Parizu.

Kako je danas rečeno agenciji Beta u Vučićevom kabinetu, dvojica predsednika će razgovarati o bilateralnim odnosima – ekonomskoj saradnji i pokrenutim i planiranim zajedničkim projektima u Srbiji, regionalnoj situaciji sa akcentom na dijalog Beograda i Prištine.

Razgovaraće se i o evropskim integracijama Srbije i Makronovom vidjenju aktuelne situacije u EU, kao i njegovim idejama za reformu EU i globalnim pitanjima s obzirom na ulogu Francuske u medjunarodnoj politici, naveli su iz kabineta predsednika Srbije.

Prema navodima medija jedna od tema razgovora biće i dijalog Beograda i Prištine.

Dan posle Pariza u Briselu je zakazana nova runda dijaloga predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, uz posredovaje visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike