ALB: Ostavka gradonačelnika zbog optužbe za šverc droge

TIRANA – Novoizabrani gradonačelnik Skadra Valdrin Pjetri podneo je ostavku na tu funkciju zbog optužbe albanske opozicije da je u Italiji bio osuđen za šverc droge, prenosi portal a1on.

„Svestan važnosti političkog imidža i odlučan da preuzmem zakonsko rešavanje optužbe sa pozicije običnog građanina, tako da nikoga ne opterećujem, rešio sam da podnesem ostavku na funkciju gradonačelnika Skadra“, napisao je Pjetri.

Konstituisanje novog saziva skupštine opštine Skadar i zakletva novoizabranog gradonačelnika odloženi su dok tužilaštvo ne donese odluku o utvrđivanju tačnosti navoda albanske opozicije da je Pjetri u Firenci bio osuđen za šverc droge, a nakon toga proteran iz Italije.

Albansko tužilaštvo je pokrenulo postupak i čeka odgovor Interpola i Evropola.

Nakon ostavke Pjetrija reagovao je i lider najveće opozicione stranke u Albaniji Demokratske partije Ljljzim Baša koji je ocenio ostavku Pjetrija kao „jedan kriminal manje u politici“.

„Jedan kriminalac manje u politici. Ništa se ne menja dok ne ode Edi Rama, lider političkog kriminala“, napisao je Baša na tviteru.

(Tanjug)

Napišite komentar