U trendu

Bolje putne veze ka Republici Srpskoj

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak uveče u Klašnicama kod Banjaluke da će Srbija pokušati da popravi putne veze sa Republikom Srpskom, pre svega ka Bijeljini i Višegradu.

Vučić je posle sastanka s predsednikom RS Miloradom Dodikom rekao novinarima da se brže od predvidjenog izvode radovi na mostu izmedju Ljubovije i Bratunca.

„Smatramo da će te komunikacije da približe Srbiju i RS, naravno i Srbiju i BiH. Veoma je bitno da ljudi u RS osećaju tu vrstu sigurnosti, stabilnosti i prijateljstva sa Srbijom, kao što to i mi osećamo prema RS“, naglasio je on.

Vučić je rekao da je za njega veoma značajno kada je predsednik RS Milorad Dodik na nekoj manifestaciji u Srbiji, koja nije direktno povezana s Republikom Srpskom, poput otvaranja neke fabrike.

„To znači da je za RS važno da Srbija ide napred, da otvara radna mesta“, kazao premijer Srbije.

Vučić je rekao da su razgovarali i o političkoj stabilnosti u regionu, ističući da je to od ključnog značaja.

On je ponovio stav zvaničnog Beograda da poštuje Dejtonski sporazum i dogovor medju tri naroda u BiH.

Vučić je još kazao da je pre no što je stigao u Banjaluku, posetio selo Čipuriće kod Bugojna odakle je poreklom porodica Vučić.

Dodik je rekao da su odnosi RS i Srbije snažni i da će se još ojačati, a najavio je i da će se zajednička sednicu dveju vlada održati uskoro.

Na sastanku u Klašnicama su bili i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, zvaničnici Vlade Srbije i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.