najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Demonstranti u Podgorici gađali policiju kamenjem i suzavcem

Na protestu opozicije u Podgorici večeras je došlo do niza incidenata, kada su demonstranti kamenjem gađali policiju u blizini zgrade Skupštine Crne Gore. 

Demonstranti su prvo policajce nazivali “kerovima”, a zatim bacali kamenice, suzavac u spreju i baklje na kordon policajaca, koji nisu reagovali.

Redari koje je angažovao Demokratski front (DF) pokušavali su da smire demonstrante i da ih spreče da priđu policiji. Kamenje koje su bacali povredilo je i neke od demonstranata.

Na ulicama Podgorice vidljivo je prisustvo policije, borbenih i vatrogasnih vozila, a u vazduhu se oseća suzavac.

Protest koji i dalje traje počeo je večeras, a okupio je nekoliko hiljada pristalica opozicije, koji su sa centralnog gradskog trga krenuli u protestnu šetnju gradskim ulicama.  

Policija je dozvolila demonstrantima da prošetaju pored zgrade Skupštine, a oni su se zatim uputili ka zgradi ministarstva unutrašnjih poslova.

Kolonu demonstranata predvode čelnici Demokratskog fronta (DF), a demonstranti uzvikuju “gotov je”, “Milo lopove”, i policiju vređaju uzvicima “psi”, “kerovi”, “ubice”, “ustaše” i ponavljaju uzvik “ostavke, ostavke”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike