U trendu

Dodik: Institucije spremne da raspišu nagradu za informacije

BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da su republičke institucije spremne da raspišu novčanu nagradu za informacije o stradanju mladića Davida Dragičevića, ukoliko bi to pomoglo da taj slučaj bude rešen.

Dodik je, na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci, rekao da nije donesena odluka o tome, ali da se o njoj razmišlja.

Na pitanje novinara ko je ubio Davida Dragičevića, predsednik Srpske je rekao da je to pitanje za tužilaštvo, a ne instituciju predsednika, vladu, pa ni policiju, iako je uključena u ovaj predmet.

„Vidimo da mnogi žele da to povežu na taj način. Republika Srpska je učinila sve u skladu sa svojim kapacitetima, održana je sednica Narodne skupštine“, rekao je Dodik.

Podsetio da se i lično sastao sa porodicom Dragičević u nameri da pomogne u rešavanju ovog slučaja.

„Institucije Srpske spremne su da raspišu novčanu nagradu za one koji dostave informacije o stradanju Davida Dragičevića, ukoliko bi to pomoglo da taj slučaj bude rešen“, kazao je Dodik

Na pitanje da li njegovo obraćanje ima veze sa juče objavljenom bazom podataka Centra za istraživačko novinarstvo o imovini političara, Dodik je rekao da imaju pravo da se raspituju o njegovoj imovini s obzirom na funkciju koju obavlja.

Naveo je da je pre ove funkcije bio bogatiji nego što je danas, što je lako proveriti u njegovom imovinskom kartonu.

„Nikakva javna sredstava za vreme premijerskog i predsedničkog mandata nisu korišćena za bilo kakve porodične ili lične aktivnosti“, kazao je Dodik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.