U trendu

Granična policija BiH sprečila krijumčarenje oružja u EU

Službenici Granične policije BiH uhapsili su jednu osobu, koja je pokušala da prokrijumčari veće količine oružja i municije u zemlje Evropske unije preko medjunarodnog graničnog prelaza Brod sa Hrvatskom.

Kako je saopšteno iz Granične policije BiH, oružje i municija pronadjeni su juče prilikom pretresa putničkog automobila „lančia“, registarskih oznaka BiH, kojim je upravljao dvadesetosmogodišnji M.S, koji je i uhapšen.

U namenski napravljenom bunkeru za krijumčarenje ispod poda automobila otkriveno je pet automatskih pušaka i četiri pištolja, 381 komad municije za puške i 75 komada za pištolj, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici Granične policije pretresli su prošle noći stambene objekte uhapšenog u Maglaju i porodičnu kuću osobe čiji su inicijali Š.E. (32) u Zenici, u kojoj je pronadjeno 87 metaka različitog kalibra.

Oružje, municija i vozilo privremeno su oduzeti, a M.S. je uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, i proizvodima dvojne upotrebe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.