U trendu

Identifikovano 15 lica, saslušanja u toku

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju potvrdilo je danas da je do sada identifikovano 15 lica koji su učestvovali u neredima u Sobranju i protiv kojih je MUP podneo krivičnu prijavu.

U saopštenju tužilaštva se navodi da je dosad „saslušan veći broj lica“ i da će saslušanja biti nastavljena sa ciljem prikljupljanja svih podataka o dešavanjima u Sobranju, prenela je MIA.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije je prethodno saopštilo da je Jedinica za nasilni kriminal SUP Skoplje Osnovnom javnom tužilaštvu podnela krivične prijave protiv 15 lica u vezi sa neredima koji su se desili u četvrtak uveče u Sobranju, od kojih je pet osoba već privedeno.

Poslanici stranke Albanaca u Makedoniji DUI su, zajedno sa predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju, u četvrtak uveče spornim glasanjem izabrali novog predsedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog i inicijative „Za zajedničku Makedoniju“ upali u Sobranje.

Ukupno je 83 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama u Skoplju, među povređenima je bilo 54 civila, 25 policajca, tri poslanika i jedan novinar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar